Nicholaisen A/S's historie

Nicholaisen A/S er grundlagt i 1993 af Niels Nicholaisen, der valgte at blive selvstændig efter mere end 30 år i branchen. Virksomheden kørte det første stykke tid fra privaten i Århus C, men ret hurtigt blev det nødvendigt med større forhold, og virksomheden flyttede ind i lokalerne på Sønderskovvej i Hørning, hvor virksomheden holder til den dag i dag.

Nicholaisen har altid haft fokus på de stærke bånd til kundekredsen som en vigtig del af virksomhedens eksistensgrundlag og leverandører blev, også dengang, udvalgt med stor omhu og med særlig vægt på tyske virksomheder med kvalitetsprodukter.

I 2001 overtog Niels' søn Jesper Nicholaisen den daglige ledelse i virksomheden og opstarten af et generationsskifte var i proces. Otte år senere – i foråret 2009 – kom Thomas Biehl til som medejer og del af direktionen og overtog ved årskiftet til 2012 50% af aktierne i virksomheden.

Nicholaisen har i mange år været en traditionel maskinhandler med forhandlinger af flere kendte fabrikater; som IMA, Schelling, Venjakob, Bürkle mv.

Vi forhandler stadig disse fabrikater, men siden ejerskiftet i 2009, hvor Thomas og Jesper tog over efter Niels, har vi langsomt bevæget os væk fra at sælge maskiner i traditionel forstand, over i at rådgive og guide ud fra fakta og beregninger i stedet for.

Det har været en lang proces, som stadig er igang. Vi udvikler konstant vores forretning ud fra den viden, vi får fra jer, vores kunder.

Tidslinje

1993 - Nicholaisen A/S grundlægges af Niels Nicholaisen. 

2001 – Jesper Nicholaisen, Niels' søn, overtager den daglige ledelse i virksomheden og opstarten af et generationsskifte er i proces.

2007 – Nicholaisen leverer den første hele fabrik til Polen. Det bliver startskuddet til, at Nicholaisen fokuserer på samarbejdet med Dovista.

2009 - I foråret 2009, midt i finanskrisen, kommer Thomas Biehl til som medejer og del af direktionen og overtager, ved årskiftet til 2012, 50% af aktierne i virksomheden.

Efter 18 gode år i Nicholaisen A/S vælger Niels i 2011 helt at overlade roret til den yngre ledelse, og i dag ejes og drives virksomheden i forening af Jesper Nicholaisen og Thomas Biehl. 

2011 - Nicholaisenmodellen introduceres, en gennemarbejdet stage-gate model til at gennemføre projekter. Den var med til at skabe større kundefokus.

2012 – Nicholaisen køber selskabet OptiPeople. Dette sker for at styrke fokus på dataopsamling i produktioner.

2013 – Markedsfokus styrkes på koncerner i Skandinavien, Baltikum og Polen.

2014 – Vi leverer den første fabrik, hvor vi laver investeringsoplægget til en nye produktion af loftstrapper. Oplægget bruger som kravspecifikaiton og grundlag for den videre proces.

2016 – Vi leverer den første fabrik, hvor vi er med helt fra den strategiske beslutning hos kunden. Leverancesporene introduceres – vi opdeler vores leverancer i 4 spor, Spor 1 og 2 "Vi finder den bedste løsning til dig" Spor 3 og 4 "Vi skaber nye dagsordener".

2018 – 25 års jubilæum - Vi forfiner vores værditilbud og introducerer "De 4 døre" Hvordan kan vi hjælpe dig?

Dør 1) "Effektivitetsfabrikken" - Skabe overblik i det komplekse.
Dør 2) "Løsning & Layout" - Finde den bedste løsning til dig / Skabe nye dagsordener.
Dør 3) "Eksekvering" - Sikre succesfulde projekter.
Dør 4) "Service" - Skabe højtydende produktioner.